Wednesday, December 3, 2008

Thursday, November 13, 2008

bahaye!!!!


Perhatian!! kepada sumer kaum pempuan yang memandu, benda ni betul2 mnakutkan..benda ni betul2 terjadi kat penang.. korang ingat lagi x dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh??
hmm..ader sorang pompuan ni berenti dekat stesen gas "pay-at-the-pump" untuk isi mnyak..sebaik saja dia siap isi mnyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit pompuan ni ad problem sket..pekerja tu suruh pompuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi pompuan ni confused la sbab transaksi mnunjukkan yang pmbayaran kad kredit dier diluluskan dan xder msalah paper pon..
so pompuan tu bgtau la pkerja tu dan dia pon bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam.. pompuan tu pon decided untuk masuk ke dalam... sebaik aje die msuk kat dlam..dia mula marah kat pkerja tu.. lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya..
nk tau aper?? sbenarnya msa pompuan tu dok isi mnyak,pkerja tu nampak ada laki mnyelinap kat blakang keta pompuan tu dan pkerja tu dah pon tepon polis.. pompuan tu pon apalagi,takut r..dia pon try intai dan dia nampak pintu keta dia terbuka dan laki tu kluar dari keta dia.. hmm..ada laporan yg mngatakan yg skang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk keta orag pompuan masa pompuan tu tgh pump gas atau beli brang kat kdai TGH2 MLAM!!
> kemudian,diorang akan potong kaki pompuan tu untuk mmudahkan diorang culik dan bunuh pompuan tu.. satu cra lagi plak,diorang akan msuk kedalam keta yg xder orang n x berkunci kemudian culik pompuan tu dan bunuh diorang..
> korang pass la msg ni kat mna2 pompuan yg korang knal.. bg org pompuan plak,be xtra careful n kalo bley,jgn kuar sorang2 tghh malam.. lagi elok,x yah kuar langsung mlam2.. mesejnya:
1:selalu la kunci pintu keta wlaupun korang rasa korang nk kuar jap jer..
2:check bwah keta waktu korang nak balik ke keta lpas selesai urusan korang..
3:Always be aware of your surroundings and other individuals in your general vicinity, particularly at night!
p/s : yg pompuan...sbrkan tuk semua kaum hawa...yg laki...klu syg mak ke kakak @ adik pompuan ke kwn pompuan

Thursday, November 6, 2008

Attention!!!



> > > > > > Berhati-hati,kalo ada sesapa nk jual perfume and suruh korang hidu bau
> > > > > > perfume, tolong jgn hidu..terdapat kes dimana seorg gadis didatangi 2
> > > > > > lelaki yg mendakwa melakukan kajian psl myk wangi dan menyuruh gadis
> > > > > > tersebut menghidunya..sejurus kemudian gadis itu pengsan.
> > > > > > sedar2 ia
> > > > > > berada didpn sebuah bangunan,dan mendapati dirinya dirogol.
> > > > > > barang berharga, wallet,henpon semua dirompak..so beringat2 lah la ni macam2
> > > > > > kes jenayah ada.......
> > > > > > AWAS! pemberian CD free bertajuk AHMAD'DREAM motifnya memurtadkan melayu
> > > > > > islam.watak lakon
an oleh org melayu yg berjaya dimurtadkan.
> > > > > > Sebarkan kalu
> > > > > > sayang pada islam!!
> > > > > > Aneh ya, ketika seseorang yang kita sayangi memanggil kita,serta-merta
> > > > > > kita datang untuk penuhi panggilannya...
> > > > > > Tapi ketika ALLAH memanggil kita (azan), biasanya kita akan malas dengan
> > > > > > alasan waktunya masih panjang.
> > > > > > Heran ya..bagaimana ketika anda membaca pesanan ini, anda tidak akan
> > > > > > mengirim kepada beberapa orang yang ada di dalam messenger anda kerana
> > > > > > anda risau apakah mereka akan fikirkan tentang diri anda atas kiriman
> > > > > > ini kepada mereka..
> > > > > > Heran ya bagaimana kita lebih bimbang akan apa yang orang fikirkan
> > > > > > tentang kita...daripad
a apa yang ALLAH fikirkan
> > > > > >
> > > > > > forward mesej............

Tuesday, October 21, 2008

MARI BERFIKIR!!!!

Guru Tadika Dan Anak Muridnya

Assalamualaikum, al quds kali ini membawa anda satu kisah seorang guru tadika yg tidak percaya wujudnya tuhan dan die pun berfikir bagaimana nak brain wash kanak2 di tadika tsebut supaya tak percaya wujudnya tuhan. Die pun mendapat satu akal...tapi dia tak sedar, dia pun kurang akal sebenarnya

Guru tadika : Anak2,nampak tak pen ni.
Anak2 : Nampak cikgu.
Guru tadika : Pen ade kan.
Anak2 : Ader cikgu.

kemudian guru tadika tadi memasukkan pen tu dalam poket die, kemudian bertanya lg..

Guru tadika :Anak2,nampak tak pen?
Anak2 : tak nampak cikgu.
Guru tadika : pen ade tak?
Anak2 : takder cikgu.

Guru tadika : Anak2 nmpk tuhan tak?
Anak2 : tak nampak cikgu.
Guru tadika : tuhan ad
er tak?
Anak2 : takder cikgu.

Guru tadika td sgt gembira sbb tujuan die nak brain wash otak budak2
tu berjaya.Ttp dlm byk2 bdk tu ader seorg bdk yg pintar,dan die minta pun mengangkat tgn...

Bdk A : Cikgu bleh sy ckp sesuatu.
Guru tadika : Bleh,mari ke depan.
Bdk A : kwn2 nmpk cikgu tak.
Kwn2 : nampak.
Bdk A : cikgu ader! kan?
Kwn2 : ader.
Bdk A : kwn2 nmpk otak cikgu tak?
Kwn2 : tak nampak.
Bdk A : cikgu ader otak tak?
Kwn2 : tak ader.

Moral of the story , bila
tak nampak, tak semestinya takdak! sayangi
agama kita dengan 'amar ma'ruf dan nahi mungkar, kalau tidak kita,
siapa lagi...

Sunday, October 19, 2008

17,18,19 oct 08




skrg aku ade kt bandar bersejarah malaysia
bkn jlan2
tp kne wat keje....



nk wat site analisis kne la tnyer org........








kat kanan plak group ak..
kteorg kne wat kje sme2






chantek x...

Tuesday, October 14, 2008

FINAL PRESENTATION!!!!


  • SELESAI SUDA SEMUA KERJA YANG DI LAKUKAN...
  • TIBA MASSA NY UNTK DIPERSEMBAHKAN...
  • HA2






NIE PRESENTATION BOARD AKU

MODEL RUMAH AKU
CUN KAN

TGK TANGAN LARRR

JAMMING

video

HIBURAN DIPERLUKAN JUGA TAU!!!



  • JANGAN TERLAMPAU TENSION MELAKUKAN KERJA..
  • HIBURAN DIPERLUKAN JGE..
  • INI KERANA,DGN HIBURAN KITA DPT MENGURANGKN RASE BEBAN NYA KETIKA MMBUAT SESUATU KERJA...
  • MARI LA TIRU SAYA...
  • HEH3

KESABARAN & KESUNGGUHAN...

  • DALAM MELAKUKAN SESUATU KERJA, KITA MEMERLUKAN KEKUATAN & KESUNGGUHAN...
  • X KRE KERJA ITU MUDAH ATAUPUN SEBALIK NYA...
  • KESUNGGUHAN & KEKUATAN DR SUGI MENTAL,EMOSI DAN DIRI SENDRI ADALAH PENTG UNTK MENCAPAI SUATU MATLAMT...
  • IGT TAU!!!

Friday, October 3, 2008

BALIK RAYE...!!!

HA3!!!!

SUDAH SELESAI BERAYE.....
KINI TIBE MASE NYE UTK TERUS KAN PERJUANGAN.....

BELUM SELESAI AGI....
6/10 adalah hari presentation aku...
HA###

Thursday, September 25, 2008

blik rye...


SYOK BTOL BLIK RYE...

AK KAT BENTONG DA...
ANYWAY...
UNTUK MEMBER YANG X BLIK AGI..

AKU UCAPKAN
SLAMAT ARI RYE!!!!

TP KLO BLEH USAHA K.....
BKN SLALU....

Sunday, September 21, 2008

Presention Board


ARI NIE amat meletihkan....

ak rase da lbh 24 jam x tdo....
amat gigih melakukan...
yang pnting puas ati kan...

pagi nie 10.01am submision projek nie..
member ak da give up sorang nie...

huh..
ok ak nak trus kan..

bubye....

Friday, September 19, 2008

suDAH 2HAri x tido>>>


byk leth...
nk wat drwing 4 tis monday...
tis monday final presention 4 my design boat house...

duit da byk abes nie...
raye da nak dkt....

tp enjoy dgn hasil ny....

nnt ak post ak nye presentation dlm blog k...

SEDIH SANGAT

video

Thursday, September 18, 2008


JGN X PERCAYE LA YANG KAMI X MAMPU NK WAT...
NOTHING IS IMPOSIBLE

event


di jemput beramai2 menghadiri event ini...
he3
tapi da lepas...
ha3
any inform ak akan bg tau korg k...

Wednesday, September 17, 2008

15,16&17 OGOs [TeRenGGanU]




MasJiD KriStaL YanG TerLeTaK
di SunGai TeRenGGanU.

BerNilai RM27Juta

"""ingat ayat ni smpai bile2
Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.

Kos upah membantu ibu:
1) Tolong pergi kedai : RM4.

00
2) Tolong jaga adik : RM4.

00
3) Tolong buang sampah : RM1.

00
4) Tolong kemas bilik : RM2.


00
5) Tolong siram bunga : RM3.


00
6) Tolong sapu sampah : RM3.

00
Jumlah : RM17.

00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.


1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA
Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh si ibu. Si anak menatap wajah ibu, memeluknya dan berkata,"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis 'Telah Dibayar' pada mukasurat yang sama ditulisnya.



"Jika kamu menyayangi ibumu, "forward"kanlah Email ini kepada sahabat- sahabat anda.

Friday, September 12, 2008

mcr-i don`t luv u

video

Such stuff as dreams are made on


  • Our revels now are ended. These our actors,
  • As I foretold you, were all spirits, and
    Are melted into air, into thin air:
  • And like the baseless fabric of this vision,
  • The cloud-capp'd tow'rs, the gorgeous palaces,
  • The solemn temples, the great globe itself,
  • Yea, all which it inherit, shall dissolve,
  • And, like this insubstantial pageant faded,
  • Leave not a rack behind. We are such stuff
As dreams are made on; and our little life Is rounded with a sLEEP.

ArChI_AzLaN OnE oF BesT


  • *NAMA SAYA KHAIRUL AZLAN BIN ABD RAHMAN.
  • *19 MEI 1989 SAYA DI LAHIRKAN DI BENTONG PAHANG.
  • *NO.5 DARI 6 ORANG ADIK BERADIK.
  • MENGAMBIL DIPLOMA *SENIBINA(ARCHITECTURE) UTM.
  • *MEMPUNYAI SATU CITA2 YANG TINGGI.
  • *BERBANGGA SEBAGAI SEORANG ANAK JATI BENTONG,PAHANG.
  • *MEMILIKI KELEBIHAN DALAM MEREKA BRNTUK,GRAFIK DAN BANYAK LAGI.